Chilli sin carne: makkelijk, snel en gezond

Chilli sin carne gemak

Soms wil je gewoon snel én gezond eten. Het hoeft niet culinair te zijn, als het maar voedzaam is. Onderstaand gerecht kan je maken met ingrediënten die je lang van tevoren in huis haalt. Ok, je hebt wel een grote vriezer nodig, met zon vriesvakje boven de ijskast kom je er niet. Zelf bewaar ik zelfs geraspte kaas in de vriezer, zo kan ik dit gerecht altijd maken want ik het alles altijd in huis. Ook avocado is er tegenwoordig in handige diepvriesblokjes. Dit heeft veel voordelen, want hoe vaak heb ji wel niet een avocado opengemaakt om er achter te komen dat je 1,50 euro hebt besteed aan oneetbaar bruin snot?

Dat is ook meteen een tip van mij, groot gezin? Zorg voor een goede, ruime vriezer. Dit maakt het organiseren van een voedzame maaltijd door de hele week heen zoveel makkelijker. Stop m vol met groente en deels bereide gerechten, diepvriesfruit (prima door yoghurt of in smoothies). Kruiden kun je er ook heel goed in bewaren, vis. Maar met name groente.

Diepvriesgroente heeft een veel betere structuur dan blikgroente, is veel makkelijker in huis te halen en hebben dan verse groente maar bevat dezelfde voedingswaarden. Zeker als je de diepvriesgroente door een saus doet, zoals de chilli hieronder, of door een pastasaus of curry is diepvries een prima alternatief voor verse groente. Meestal is het nog voordeliger ook.

Chilli sin carne: voor 4 porties: 

 

Voedingswaarden per portie:

Calorieen: 778

Eiwitten: 38 gram

Vetten: 37 gram

Verzadigde vetten: 9,5 gram

Vezels: 22,5 gram

Koolhydraten: 73 gram 

Zout: 1,8 gram

 

Ingrediënten:

 • 1 kilo HAK bonen-variatie uit zak. Dat zijn 2 zakken. Ik koos voor bonenschotel en chillischotel. Ik heb er altijd een paar in huis zodat ik dit recept altijd uit de kast kan toveren ook bij ziekte of slecht weer, geen tijd of andere excuses!               
 • 450 gram mais. In dit geval 3 blikjes. Ook hier heb ik er altijd een aantal van op voorraad. Ook handig (tip!) gooi een blikje mais door de soep, zo heb je bijna ongemerkt weer 1,5 ons groente binnengekregen.
 • 250 gram diepvriesavocadoblokjes
 • 200 gram 30+ geraspte kaas 
 • Chilipoeder naar smaak (ik hou van pittig, als je voor kinderen kookt is dit misschien minder geschikt)
 • Komijnpoeder naar smaak. Komijn is niet pittig maar niet iedereen is er even dol op     
 • Knoflook naar smaak (advies toch wel 2 tenen, mag altijd meer). Ook dit bestaat er in diepvriesformaat van Daregal
 • Peper naar smaak, zout heeft dit gerecht aanvullend niet nodig
 • Pak Taco-schelpen, 12 stuks
 

Benodigdheden

 • Grote (soep)pan of kom om alle ingredienten in te mengen (behalve de kaas). Heb je geen hele grote pan? Scoor er 1. Ikea heeft hele grote (soep)pannen voor een fair prijs
 • Oven
 • Ovenschotel of 4 kleine schoteltjes (1 per persoon
 

Bereiden

 • Gooi alle ingredienten bij elkaar in de grote (soep)pan
 • Voeg meer water toe als de saus te dik is
 • Breng zachtjes aan de kook
 • We hebben redelijk wat kruiden toegevoegd. Deze moeten nog in het gerecht trekken. Laat de saus daarom een dagje in de pan voordat je hem invriest of opdient. Hij wordt er zo veel lekkerder van. Wil je het toch direct opdienen? Dat is natuurlijk geen probleem
 • Breng het mengsel over in je ovenschotel en bestrooi met de kaas
 • Ik  houd hem altijd 20 minuten op 220 graden en de laatste 4 minuten leg ik de Taco’s er in de oven bij.

Opdienen

Verdeel de chillischotel over 4 borden en serveer er de taco’s los bij. Schep je taco’s vol met chilli en probeer dat maar eens netjes te eten!

Deel via
Tags: No tags

Comments are closed.