online programma afvallen: begeleid jezelf naar een gezond gewicht

Binnenkort: online programma afvallen: ‘Begeleid JEZELF naar een gezond gewicht ‘

Afvallen? Je hebt slechts 1 boek nodig… mijn werkboek!

Op dit moment werk ik hard aan een methode waarin ik jou leer hoe jij voor jezelf een gezond en haalbaar afslankplan neerzet. En hoe jij je daar vervolgens aan houdt. Je gaat voor jezelf ontdekken wat er specifiek voor JOU nodig is om nu echt gewicht te verliezen en de kilo’s er af te houden.

Stap voor stap leid ik jou naar jouw gezonde gewicht met mijn werkboek. 

Ik houd van een eerlijk verhaal. Eerlijke verhalen zijn soms hard. Onderstaande alinea bevat de meest ontnuchterende boodschap van het online programma afvallen: begeleid JEZELF naar een gezond gewicht.

Hieronder dus vast het voorwoord,. ook wel stap 0 genoemd. 

 

Stap 0

Als je Stap 0 hebt gelezen, heb je de zwaarste boodschap gehad. Vanaf hier gaat het alleen nog maar meevallen. Dat beloof ik!

Deze 2 dingen in het achterhoofd houdend (eerlijk en het wordt alleen maar beter vanaf hier), daar komt ie:

Voordat je een plan gaat maken om af te vallen,  bedenk welke dingen je bereid bent anders te gaan doen … voor de rest van je leven. Afvallen kan in een bepaalde periode met wilskracht. Eenmaal afgevallen? Op gewicht blijven is een heel ander verhaal.

Als je niet bereid bent een aantal dingen de rest van je leven net even anders te doen… Zoals: nu wél blijven sporten of bewegen, in de gaten houden hoeveel je eet en zoveel mogelijk gezond eten… Misschien is het dan verstandiger om de hele afslankpoging helemaal niet aan te gaan. Afvallen-aankomen-afvallen-aankomen is ongezonder dan continu te zwaar zijn.

Stel, je hebt jezelf een poos lang dingen ontzegd en netjes het sporten weer opgepakt en nu je op gewicht bent ben je trots (en terecht) en wil je jezelf belonen. Trap er niet in dit in de vorm van eten te gaan doen. Beloon jezelf door je bereikte streefgewicht vast te houden inclusief de offers die je daar voor moet brengen… de rest van je leven.

90% van de mensen die is afgevallen naar hun streefgewicht kan dit streefgewicht niet vasthouden. Dat zijn dezelfde getallen als geldt voor het terugvallen na stoppen met roken. Onderschat het dus niet. Het afvallen is vaak nog wel te doen, maar wat doe je daarna?

 

Stap 1-0 voor

Gelukkig, dat hebben we gehad! Dan maar direct wat bemoedigende woorden erachteraan.

Die 90% heeft waarschijnlijk nooit een plan gehad, dat heb jij, als lezer van dit boek, straks wel. In mooi Nederlands gezegd; ‘A goal without a plan is just a dream’. Dus geen wonder dat die 90% het niet gered heeft, ze waren aan het dromen! Met jouw plan sta je meteen 1-0 voor, nog voor je echt begonnen bent!

 

Doen wat bij jóu past

‘Offers’ klinkt zwaar hé? Maar de truc is om voorafgaand aan en tijdens het afvallen op zoek te gaan naar offers die voor jou relatief goed te brengen zijn maar wel (zij het in een pakket samen) het gewenste resultaat opleveren. Misschien wilde je die vlaaien op kantoor al nooit maar at je ze omdat het zo hoorde. Nu is misschien het moment om te gaan doen wat jij wilt, niet wat jij denkt dat je collega’s willen dat jij doet. Misschien blijk je magere of halfvolle zuivel zelfs nog lekkerder te vinden dan de volle die je nu gebruikt. Misschien wilde je al lang die yogaschool bezoeken, maar schaam je je voor je lijf of omdat je beginnen bent. Als het een beetje meezit, ben je straks én op je streefgewicht én je hebt er een leuke yoga-hobby bij. At je altijd de hele zak…. leeg? Misschien smaakt een handje of een bakje eigenlijk net zo lekker als je weet dat dit jou  helpt om je streefgewicht te bereiken en te behouden.

Er is niet een vastomlijnd pakket maatregelen van wat je moet laten of wat je moet doen om af te vallen en op gewicht te blijven. Dit wordt jouw pakket met als doel afvallen en op gewicht blijven. Misschien ga je geen stap extra zetten maar ga je wel beter in de gaten krijgen wat en hoeveel je eet en je porties aanpassen aan wat jij  nodig hebt. Als jij inzicht en controle hebt over wat je eet, dan hoef je je geen uren in de sportschool in het zweet te werken.

Er is niet een vastomlijnd pakket, maar de uitkomst van het pakket staat wel vast: afvallen en op gewicht blijven. Gelukkig zijn er voor dat doel wel feiten waar je je aan kunt houden. We lopen ze stapsgewijs, 1 voor 1,  langs in dit werkboek.

 

Online programma afvallen

Het werkboek is onderdeel van het online programma afvallen en komt met 3, 6 of 12 maanden online begeleiding. Je kunt mij tijdens die maanden mailen als je vragen of zorgen hebt. Je kunt de wekelijkse online vragenuurtjes bijwonen of na luisteren. Ook zal ik je voeding analyseren om te kijken of jij alle vitamines mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Geen geduld om te wachten tot het werkboek en het programma live gaan? Of wil je liever gewoon doen wat ik je voorzeg (ook prima, iedereen zijn eigen voorkeur!). Je kunt altijd al terecht voor 1 op 1 begeleiding in mijn praktijk of via mail/telefoon. 

Nu al vast tips en tricks over afvallen lezen? kijk eens bij mijn blogs over suiker en afvallen, waarom een crash-dieet een slecht idee is of wat het verschil is tussen een gewichtsconsulent en en diëtist.

Deel via

Bedankt, je hoort binnen 2 werkdagen van mij!

Your email address will not be published. Required fields are marked *