Waarom je van water drinken afvalt

Waarom je van water drinken afvalt

 

Als je voldoende water drinkt, verspreid over de dag in middelgrote glazen, helpt dit jou zeker om je doel om af te vallen te halen. Hoe zit dit?

Reden 1

Dorst wordt door ons lijf vaak aan ons brein (en dus aan ons) uitgelegd als honger. Waarom? Velen van ons zijn chronisch uitgedroogd en het lijf heeft door dat we de dorst-prikkel negeren of gewoon niet meer voelen. Maar welke prikkel reageren we doorgaans wel op? De honger-prikkel! En in bijna al ons voedsel zit water dus krijgt het lijf toch zijn zin als het de dorst-prikkel verruild voor een honger-prikkel. Je had dus helemaal geen lichamelijke honger maar je ging toch eten. Voorkomen? Zorg, dat je lichaam niet uitdroogt. Hoe? Drink 2 liter water, verspreid over de dag, vóórdat je dorst ervaart. Waarom niet wachten op dorst? Zoals hierboven geschreven, velen van ons beseffen niet dat ze dorst hebben.

 

 

 

Reden 2

Deze hoort er eigenlijk niet tussen want deze is andersom, maar belangrijk genoeg om een plekje te krijgen. Als je afvalt doe je je lijf een plezier door voldoende water te drinken. Vetcellen zijn een belangrijke opslagplaats voor vet-oplosbare stoffen waaronder ook schadelijke/gifstoffen. Die kunnen daar jaren zitten, tot het moment dat je gaat afvallen. Als jij het vet uit je vetcellen gaat verbruiken komen ook die schadelijke stoffen vrij in je bloed en zo in de rest van je lijf. Een belangrijke route voor het afvoeren van schadelijke stoffen uit je lichaam is via de nieren en uiteindelijk de urine. Lekker op gang houden dus die urine-stroom, door voldoende te drinken.

Reden 3

Water vult je maag en het bevat geen calorieën. Deze werkt met name bij kleine/lichte maaltijden of eigenlijk meer tussendoortjes. Stel je eet een handje wortelen of een paar crackers om het redden naar je volgende maaltijd. Als je hier 1 o 2 glazen water bij drinkt voelt dit kleine tussendoortje in je maag alsof je veel meer gegeten hebt. Het stilt dus het hongergevoel van een lege maag en het zorgt er voor dat je maag langer gevuld aanvoelt.

Lekker veel Hollands kraanwater drinken dus als je wilt afvallen of als je je gewoon fit wilt voelen. Kraanwater? Ja! Nederlands kraanwater behoort tot het beste kraanwater van de wereld. Laten we tot slot de uitdaging er bij pakken om zo min mogelijk door diesel-trucks vervoerd, in plastic flessen verpakt water van vaak verzonnen bronnen te kopen en te drinken en te kiezen voor… water uit de kraan!

 

Deel via

52 Responses