Afvallen? Waarom wachten tot januari?

Het einde van het jaar nadert, heb jij al besloten wat jouw goede voornemen voor 2020 wordt? Wacht dan niet tot 2020 maar start NU, want je wilt het NU al want je hebt het voornemen al gemaakt! Dit geldt voor alle voornemens (waarom zou je ze uitstellen?) maar zeker voor het goede voornemen om gewicht kwijt te raken.

Ik hoef niet met cijfertjes te komen want iedereen weet het… nieuwjaarsvoornemens slagen slechts bij uitzondering. Welk voornemen staat al jaren bovenaan in alle lijstjes? Juist, afvallen! “En dit keer gaat het mij echt lukken” neem je je voor.

Waarom zou je wachten met actie ondernemen? Waarom nog 2 kilo erbij? Waarom niet nu starten? Nou, hierom hoor ik je denken; “Starten met afvallen zo vlak voor de feestdagen? Dan zit je 2 kerstdagen en oudejaarsavond op wortels te knagen… daar wordt echt niemand blij van!”… Hierop kan ik antwoorden; het zijn slechts aannames en er is er niet 1 juist;

Foute aanname 1: Als je gewicht wilt verliezen mag je geen feestmaal eten. 

Ok, 2 kerstdagen lang je helemaal volproppen is geen goed idee als gewichtsverlies je doel is, maar een uitgebreid kerstdiner hoeft jouw afvallen niet in de weg te staan. Zelfs 2 dagen achterelkaar kan in jouw plan passen. Als je wilt afvallen en het gewicht er af wilt houden draait alles namelijk uiteindelijk om balans. Dus prop je niet de hele dag vol maar ontbijt en lunch licht maar voedzaam met volkorenproducten, vers fruit, groente en magere zuivel. Ga overdag lekker bewegen; wandelen met een afslank-lotgenoot (dat zijn er genoeg!), zoek een sportschool die wel open is of neem de hond (van de buren?) mee voor een marathon-boswandeling. Bijkomend voordeel van de hele dag licht eten en bewegen? Jouw kerstdiner smaakt nog lekkerder en je kan het eten zonder schuldgevoel.

Foute aanname 2: Als je gewicht wilt verliezen moet ik elke dag, elke week afvallen. 

Mijn cliënten weten het al; stoppen met aankomen of op gewicht blijven is net zo belangrijk als het gewicht er af krijgen.. Denk je dat afvallen tijdens een periode met zoveel verleidingen je niet gaat lukken? Stel jezelf dan het alternatieve doel om deze feestdagen niet aan te komen.. Dat scheelt al snel zo’n 2 kilo die je in januari niet extra kwijt hoeft te raken. Bijkomend voordeel; jij weet dat je nooit meer bang hoeft te zijn dat je aankomt tijdens de feestdagen, want dat heb je net aan jezelf bewezen. Als dat geen mooi besef is, zo vroeg in het nieuwe jaar!

Voor diegenen die nog niet zijn overtuigd om nu al te starten met afvallen. Ik bied je de mogelijkheid om 1 januari start-klaar te zijn; Hoe? kom nu vast langs of leg online contact voor een kennismaking en intake, ik zet dan vast je afslankplan op, jij kan aan het idee wennen en vanaf januari direct van start. Afvallen? Waarom wachten tot januari?

Klik hier voor mijn einde-jaars-actie.

Voor hen die in januari pas willen beslissen. Kom naar de gratis info-avond in januari 2020.

 

Deel via
Shopping Basket